рецепта

Сос от печени чушки

Сос от печени чушки

Рецептата Сос от печени чушки е подходяща за риба, морски дарове, ориз и паста.
5 5 3

Сосове

Българска

Рецептата "Сос от печени чушки" беше добавена на

1 коментар

Продукти

червени чушки 2 печени
червен лук 1 малка глава
Чесън 2 скилидки
Босилек 3 стръка
олио 50 мл
готварска сметана 150 мл
сол
смлян черен пипер

• Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно.

• Босилекът се измива и се подсушава.

• Олиото се поставя в малка тенджера (касерола) заедно със стръковете босилек и се загрява на тих огън 20 минути (1-2 степен).

• Отстраняват се стръковете босилек и се увеличава огънят на среден.

• Прибавят се лукът и чесънът и се готви 7 минути, като периодично се разбърква.

• Почистените чушки се поставят в блендер заедно с лука, чесъна и олиото.

• Пасират се и се прибавя готварската сметана.

• Сосът от печени чушки се прецежда и се загрява за кратко.

• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.


Бележки
** Рецептата Сос от печени чушки е подходяща за риба, морски дарове, ориз и паста.