рецепта
Сос от печени чушки
Сосове
Българска
Рецептата "Сос от печени чушки" беше добавена на
Продукти
червени чушки | 2 печени |
червен лук | 1 малка глава |
Чесън | 2 скилидки |
Босилек | 3 стръка |
олио | 50 мл |
готварска сметана | 150 мл |
сол | |
смлян черен пипер |
Приготвяне
• Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно.
• Босилекът се измива и се подсушава.
• Олиото се поставя в малка тенджера (касерола) заедно със стръковете босилек и се загрява на тих огън 20 минути (1-2 степен).
• Отстраняват се стръковете босилек и се увеличава огънят на среден.
• Прибавят се лукът и чесънът и се готви 7 минути, като периодично се разбърква.
• Почистените чушки се поставят в блендер заедно с лука, чесъна и олиото.
• Пасират се и се прибавя готварската сметана.
• Сосът от печени чушки се прецежда и се загрява за кратко.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
Бележки
Етикети: сосове , печени чушки , босилек , сосове за паста , червени чушки , червен лук , сметана